Nieuws

25-05-2019
BSA Zomerschool
De leerlingen van de Lukasschool kunnen tijdens de zomervakantie een reisje boeken naar de BSA Zomerschool. De Zomerschool Utrecht is een prachtige bestemming om een week lang in de Nederlandse taal te duiken. Samen met andere kinderen worden nieuwe teksten en toffe thema's aangeboden om dus nog beter te worden in de Nederlandse taal en om meer plezier te krijgen in leren. Deze 'taalduik' levert mooie schatten op en zorgt ervoor dat de taalvaardigheden op peil blijven tijdens de vakantie. Zo kunnen de leerlingen een goede start maken in het nieuwe schooljaar. Ben je nieuwsgierig naar meer informatie rondom de zomerschool, kijk dan even op de website: www.zomerschoolutrecht.nl.
 
22-05-2019
Kidsmarathon
De kinderen uit groep 7B vertellen over de kidsmarathon: Op woensdag 22 mei was er om half 1 een Kidsmarathon. Er deden kinderen van de Lukasschool mee maar ook van Schateiland. Van de Lukasschool waren er vier groepen: de groepen 5, 6, 7 en 8. De kinderen van de groepen 5 en 6 moesten als eersten over de Prins Claus-brug rennen en ook weer terug. Dat is in totaal een afstand van 450 meter. De meisjes en jongens deden dat samen. De prijzen werden na afloop apart uitgedeeld: er waren meisjesprijzen en jongensprijzen. Nummer 1, 2 en 3 van groep 5 en 6 van de meisjes werden: 1. Romaissa 2. Eflin 3. Tasnim De nummers 1, 2 en 3 van groep 5 en 6 van de jongens werden: 1. Younes 2. Adam 3. Mohammed Het was een leuke en sportieve middag. En het was ook gezellig.
 
10-05-2019
Tuintjes in Park Transwijk
Groep 3 is op vrijdag 10 mei met de hele klas naar Eilandstede gegaan in Park Transwijk. Daar liggen de tuintjes waar de kinderen de komende weken van allerlei dingen gaan laten groeien. Ondertussen verzorgen ze alles heel goed. Met dit tuinproject leren de kinderen tuinieren. Het bleken vanaf het begin al echte tuinverkenners! Ze hebben alles geleerd over planten en zaaien. Op vrijdag 24 mei gaat groep 3 terug om te ontdekken hoe het gaat met hun eigen tuintjes.
10-05-2019
Kunstweken
Vorige week zijn we begonnen met de Kunstweken op de Lukasschool. Iedere groep heeft een kunstenaar toegewezen. Ze bekijken hierover een filmpje en verdiepen zich in de stijl van de kunstenaar. Zo leren kinderen over kunstenaars als Miro, Van Gogh, Mondriaan, Picasso, Kandinsky enzovoort. Uiteindelijk maken de kinderen een tekening in de stijl van de kunstenaar die ze hebben bestudeerd. Als het goed is zijn alle kunstwerken straks te zien op een grote poster in de Lukasschool!
 
06-05-2019
Ramadan Mubarak
Wij willen iedereen die deze maand met de Ramadan meedoet een hele fijne en gezegende maand toewensen.
 
18-04-2019
Paasviering
Na een geslaagd ontbijt op Koningsdag is Pasen op donderdag 18 april gevierd met een paaslunch. Voor de lunch is er in de groepen aandacht besteed aan het Paasverhaal. Pasen is een christelijk feest waarbij wordt gevierd dat Jezus drie dagen na zijn kruisiging opstaat uit de dood. In groep 6 hebben de kinderen kennis gemaakt met het Paasverhaal door te kijken naar de Zandtovenaar. In dit filmpje wordt door middel van zandtekeningen en muziek het Paasverhaal verteld. De kinderen vonden het knap dat je zo mooi kon tekenen met zand. Na het Paasverhaal hebben de kinderen lekker gegeten. Er was brood, crackers, lekkere limonade en natuurlijk chocolade paaseieren. In de middag mochten de kinderen lekker chillen en buiten spelen. Het was een gezellige dag!
12-04-2019
Koningsdag 2019
Op vrijdag 12 april werd op school Koningsdag gevierd, de verjaardag van Koning Willem Alexander. Het schoolplein was vrolijk versierd en toen de kinderen eenmaal in de klassen waren, werd er eerst genoten van het Koningsdagontbijt. Vervolgens gingen de klassen achter elkaar naar de gymzaal om een spel te doen en in de klas waren er ook leuke dingen om te doen. Gelukkig was het lekker weer dus konden sommige groepen ook nog naar buiten om te voetballen op het Cruijff Court of te spelen in Anansi. Aan het eind van de ochtend kregen de kinderen allemaal een ijsje en mochten ze om 12:00 uur al weer lekker naar huis.
 
08-04-2019
Groep 7 en 8 naar Tivoli
De groepen 7 en 8 gingen op 8 maart met de bus naar Tivoli. Sarah en Suzan uit groep 7B vertellen hierover: We gingen de zaal in en gingen zitten. Er kwamen vier mannen en een vrouw op het podium. De vrouw ging piano spelen en een van de mannen speelde op een elektrische gitaar. Er was ook een drummer. De twee andere mannen hadden bokskleren aan. Vervolgens gingen ze allemaal verschillende liedjes spelen en zingen. Het publiek ging meezingen. Ze gingen ook uitleggen wat popmuziek eigenlijk is (pop=populair). Ook gingen ze klassieke muziek spelen of hip-hop en rock. We mochten namen van kleuterliedjes roepen zoals 'Op een grote paddenstoel', 'Hoofd, schouders, knie en teen'en 'Deze vuist op deze vuist' en daarna gingen ze die liedjes spelen en mochten we meezingen. De drummer zei toen dat je ook muziek kunt maken met potten en pannen. Daarna gingen de mannen en de vrouw ook op de potten en pannen spelen. Ze deden verschillende liedjes zoals 'Blijf bij mij' en 'Krantenwijk'. 'Coming home, 'Happy', 'We will rock you', 'Stand by me' en 'Despacito'. Dat was heel leuk want we mochten ook staan en meezingen. Hoewel de muziek wel erg hard stond, was het alles bij elkaar een hele leuke voorstelling. Het was heel bijzonder dat ze met heel weinig instrumenten toch heel veel liedjes konden maken.
 
28-03-2019
Opening Vreedzame school
Op donderdagochtend 28 maart werd gestart met blok 5 van de Vreedzame School. Het thema is: 'We dragen allemaal een steentje bij'. Tijdens de opening op het plein stond de Lukasschool stil bij de vreselijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in Kanaleneiland en Nieuw Zeeland. Groep 7 en groep 3 hebben op stenen de woorden over 'een steentje bijdragen opgeschreven': zorgzaam, respect, liefde. Om de beurt hebben de kinderen uit groep 3 en 7 hun steentje bijgedragen en ze op elkaar gestapeld. Er werd een prachtig gedicht voorgedragen door groep 7: 'Hallo lieve wereld, zullen we vandaag ontwaken met het idee om er samen het allerbeste van te maken?' De komende tijd zullen we hierover praten met de kinderen in de klas.