Ambitieclub Lukasschool

Op de website van de Lukasschool is te lezen: ‘Met plezier en ambitie leren wij voor het leven! Dat is ons motto en tegelijkertijd de missie van de Lukasschool’. Het is voor ieder kind belangrijk - om te beginnen op de basisschool en vervolgens op de middelbare school – beetje bij beetje te ontdekken waar zijn of haar interesses liggen, waar het hart sneller van gaat kloppen, welke dromen er gedroomd worden, waarheen de levensweg, professioneel of anderszins, misschien zal gaan leiden.

Op de Lukasschool geven we kinderen sinds eind 2019 de gelegenheid stapjes te zetten in de verwezenlijking van hun ambitie. Op de Lukasschool worden drie tot vier keer per jaar steeds drie kinderen geselecteerd uit de groepen 6, 7 en 8. Zij gaan een traject in van zeven weken om die stapjes ook daadwerkelijk te zetten.

Een voorbeeld? Je wil chirurg worden? Maak dan eens een mind-map van alles wat daarbij komt kijken. Zet die ambitie eens op papier en ga eens bij jezelf na wat je beweegredenen zijn, beschrijf eens waarom je het zo graag wil. Doe eens een onderzoekje naar wat je moet doen om chirurg te worden, of naar het vak van een chirurg. Wat doet zo iemand eigenlijk precies en met wie werkt een chirurg vaak samen? Schrijf een brief naar een chirurg in een ziekenhuis en vraag of je hem mag komen interviewen. Maak de interviewvragen. Bezoek het ziekenhuis goed voorbereid, lees over wat voor ziekenhuis het is. Werk het interview uit en maak een verslag. Schrijf een bedankbrief naar de chirurg die je in het ziekenhuis ontving. Maak op basis van je verslag een presentatie voor je klas. Houd de presentatie.

Maar het kan ook zijn dat het je ambitie is een keer een sponsorloop te organiseren of een rommelmarkt voor een goed doel. Op de Lukasschool kan dat in de Ambitieclub allemaal.

Hieronder treft u links aan naar verslagen van de drie kinderen die aan de eerste Ambitieclub meededen.